Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

  1. We need to collect this month donation for our Servers,

    Click this link and Help Us:http://forum.gfxdomain.net/donate/

    If we help in yours works or study , please spend some money for us to pay ours servers

3DEqualizer 4 R5

Discussion in 'Applications : Requests' started by 21x31y, Mar 20, 2018.

  1. 21x31y

    21x31y New Member
    Member

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hello everyone , new member here . I hope I can help the community soon with uploads .
    For this time I came to ask for any updated 3DEqualizer , there is a PLE ( personal learning edition ) released , so I have it up and running and its amazing . The problem is this version does not have Python enabled to its not posible to export any camera and data to maya so its useless .


    https://www.3dequalizer.com/?


    best regards

    21x31y
     
  2. Ariusfx

    Ariusfx Member
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    81
    Likes Received:
    74
  3. matrix77

    matrix77 Active Member
    Member

    Joined:
    May 10, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    34
    Is this full featured program?
     
  4. Ariusfx

    Ariusfx Member
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    81
    Likes Received:
    74
    ¯\_(ツ)_/¯.
     
  5. matrix77

    matrix77 Active Member
    Member

    Joined:
    May 10, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    34
    What is that means?
     
  6. Andy47

    Andy47 Well-Known Member
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    2,843
    Likes Received:
    316
    It's someone shrugging their shoulders, so I guess Ariusfx hasn't got a clue whether it is the full featured or not. I imagine the best thing to do it download it and give it a try, then you would know :)
     
  7. tomahak

    tomahak Member
    Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    32
    Its working, since its the solution by the same guy, who did all past solutions.
     
  8. matrix77

    matrix77 Active Member
    Member

    Joined:
    May 10, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    34
    a good software but hard to work with it.then needs maya pipeline to use tracking in maya.
     
  9. 21x31y

    21x31y New Member
    Member

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hello everyone .

    I took my time to install it . It works flawlessly , no hassle to install , just unrar and youre ready to use it . File is completely clean , scanned online .
    Version is updated as I could compare to PLE edition .

    Many THANKS for the uploader !!! and to ARIUSFX many thanks for taking time to help me . ;)
     
  10. MisterX

    MisterX Member
    Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    2
    hi my grid is jumping in maya set grid off tracker point not work
     
  11. 21x31y

    21x31y New Member
    Member

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    HI everyone . MisterX , I could export to maya , 1250 frames . No jumping grid here . My only issue now is to understand which format to save/export , it seems it only gives me the chance to save as .mel files , but at the end I could export the camera with tracking points , place a cube inside Maya everything working fine . Couldnt find how to put the grid aligned , couldnt understand yet how to align it inside 3dE , but its a question of practice with the menus and controls . Interface is a bit awkard I think . Results were achieved with 15 manual tracks , no automatic tracking . Still some sliding but this is because I can still understand how to put my camera data inside 3dE , this is a mess for me , film back , etc . I have a simple Sony digital DSN -N1 like 10 years old , video is 640x480 only . So Im still using the default parameters for the camera a still can see the angle is not right for the images theres little distortion and the planes does not align 100% . Have to learn it . Well at the end its getting hard to move from my previous workflow in Matchmover to 3dE . Was used to MM , and now Im in front of this little baby , results will come with time . Patience !